Идеалното отслабване с кисело мляко, плодове и ядки

отслабване

Идеалната формула за отслабване

Съвременната наука отдавна отхвърли диетите с триразово хранене. На тяхно място специалистите вече от години препоръчват да се яде от 5 до 7 пъти на ден, тъй като това позволява храната да се разделя на по – малки порциони, да не се натоварва излишно тялото и да се осигурява непрекъснато чувство за ситост.

Все още продължават споровете кои храни и съчетания са най – подходящи при отслабване. Някои препоръчват ниско въглехидратната диета, други жестокото гладолечение, трети разделното хранене. На последния форум в Синсинати учените стигнаха до консенсус и направиха извода, че за обикновения човек е най – добре да топи излишните килограми с кисело мляко, плодове и ядки.

Тайната на успешната диета за отслабване се крие в приема на полезни храни, които въздействат на мозъка като допинг и потискат чувството за вълчи глад. Здравословният хранителен режим задължително включва в себе си всички необходими за организма елементи като протеини, въглехидрати, полезни мазнини, фибри, витамини и минерали.

Според специалистите, идеалната формула за отслабване е съставена от кисело мляко, плодове и зеленчуци, сурови ядки. В тези елементи се съдържа всичко необходимо, което ще накара човек да се чувства сит без да трупа излишно тегло. Разбира се, от психическа гледна точка не е възможно да се живее само с това, но е препоръчително те да съставят основната част от менюто.

Другият важен въпрос разгледан на форума за отслабване в Синсинати бе в какви количества трябва да се приемат млякото, плодовете, зеленчуците и ядките, за да се намалява теглото, а не да се покачва. За основна мярка (единица) бе приета купичка с вместимост 300 грама.

Според предписанията, здравословната диета за отслабване предвижда при всяко хранене да се приема по купичка кисело мляко, 1.5 пъти повече количество плодове и 50 – 100 грама ядки.

Поне един път на ден обаче трябва да се ядат и други храни като месо, яйца, пълнозърнест хляб. Ако целта е отслабване, в никакъв случай не трябва да се пренебрегва правилото, според което въглехидратите не трябва да надхвърлят 45 – 65 % от калориите в дневния режим.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване